Veel gestelde vragen op Studentenbaan.nl

Studentenbaan.nl is een online vacaturebank met vacatures voor studenten en starters. Bedrijven en uitzendbureaus plaatsen hier hun vacatures en wanneer je solliciteert, komt je sollicitatie direct bij het bedrijf of uitzendbureau binnen dat de vacature aanbiedt.

Studentenbaan.nl wordt dagelijks gevuld met bijbanen, startersbanen, tijdelijke klussen, projecten, traineeships en stages.

Je kunt in het zoekveld op specifieke (bij)banen zoeken, maar ook op stad, provincie, branche of soort dienstverband.

Volg @Studentenbaannl op Twitter voor de nieuwste vacatures in je timeline.

We werken aan een geautomatiseerde mail waarin je dagelijks/wekelijks/direct op de hoogte wordt gehouden van banen met de door jou opgegeven criteria. 

 

Gebruik het zoekveld om te zoeken op een specifieke functie naam en/of in een specfieke stad. Wil je breder kunnen zoeken, ga dan naar de pagina xxxx waar je aan de rechterkant meer zoekcriteria kunt instellen.

Zoek op fulltime functies of op parttime functies van meer dan 24 uur per week.

Ga naar Stages.nl en zoek met behulp van het zoekveld een stage in de branche of stad van je voorkeur. Je kunt ook aangeven of je een meewerkstage, onderzoeksstage of afstudeerstage zoekt.

Zoek je op ‘stad’ en vind je geen enkel zoekresultaat, controleer dan eerst de spelling. Klopt deze? Probeer dan eens te zoeken op een andere (grote) stad. Krijg je dit keer wel zoekresultaten, dan zou het kunnen zijn dat in de stad van jouw voorkeur op dit moment geen vacatures op Studentenbaan.nl worden aangeboden.

Vind je zoekresultaten die niet aansluiten bij wat je ingetypt hebt, kijk dan eerst rechts of je zoekveld niet breder is dan bijvoorbeeld alleen de stad waarin je zoekt. Of probeer je zoekresultaten te filteren door meerdere filters toe te passen.

Bij elke vacature staan twee opties: inloggen of reageren. Wanneer je inlogt met je Studentenbaan.nl-profiel hoef je alleen nog maar een motivatie te schrijven, je algemene gegevens en je cv staan tenslotte al in je profiel. Wel kan het zo zijn dat je je cv wilt aanpassen op de vacature waar je op reageert.

Je kunt ook reageren op de vacature zonder profiel. Je vult dan alle velden in, upload je cv.

Je registreren is niet verplicht, maar wel handig als je op meerdere vacatures wilt / denkt te gaan reageren.

Als je je gratis registreert op Studentenbaan.nl, kun je een profiel aanmaken en je cv uploaden. Wanneer je wilt reageren op een vacature log je in, zodat je overal en altijd kunt solliciteren en niet steeds opnieuw je cv hoeft te uploaden.

  • Hij herkent mijn e-mailadres niet

Kan het zijn dat je met een ander e-mailadres geregistreerd staat?

Weet je zeker dat je al een account op Studentenbaan.nl hebt?

  • Ik weet mijn wachtwoord niet meer

Gebruik de functionaliteit ‘wachtwoord vergeten’ en check je mailbox om je wachtwoord te resetten.

Je cv dient een Word- of PDF-bestand te zijn. Controleer of dit bij jou het geval is.

Is dit het geval? Controleer of er bijzondere tekens in je bestandsnaam staan of sla je document nogmaals op met een iets aangepaste naam. Misschien ligt het daaraan. 

Denk je dat er iets anders aan de hand is? Stuur dan een melding via het contactformulier en vermeld hierin wat je probleem is én welke foutmelding je krijgt. De technische afdeling van Studentenbaan.nl zal er vervolgens zo snel mogelijk naar kijken.

Controleer of je foto misschien te groot is - het maximum is .. MB.

Controleer of de extensie van je foto .jpg, .png of .gif is.

Heb je bovenstaande gecheckt en lijkt het daar niet aan te liggen? Stuur dan een melding via het contactformulier en vermeld hierin wat je probleem is én welke foutmelding je krijgt. 

De meeste vacatures op Studentenbaan.nl zijn gericht op studenten en/of starters. Maar dat betekent niet dat jij niet kunt solliciteren als jij dat niet (meer) bent. Als jij in aanmerking denkt te komen voor de aangeboden functie, dan kun je gewoon solliciteren.

Wij sturen altijd een bevestiging van je sollicitatie naar het door jou opgegeven e-mailadres. Heb je wel een bevestiging van Studentenbaan.nl ontvangen dat je sollicitatie is verstuurd, maar heb je nog geen reactie ontvangen van het bedrijf of uitzendbureau, dan zit er helaas niks anders op dan nog iets langer te wachten. Soms komt het helaas voor dat je helemaal geen reactie ontvangt, omdat er bijvoorbeeld heel veel reacties op de vacature zijn geweest. Hier heeft Studentenbaan.nl helaas geen invloed op. Ook kunnen wij geen contactgegevens van het bedrijf of uitzendbureau verstrekken.

Het bedrijf of uitzendbureau dat de vacature aanbiedt, ontvangt alle reacties graag op één gecentraliseerde plek binnen de organisatie. Als jij solliciteert, komt je sollicitatie direct binnen op het e-mailadres bij de persoon of afdeling die daarover gaat.

Studentenbaan.nl is een vacaturebank. De parttime en fulltime vacatures op Studentenbaan.nl worden geplaatst door bedrijven en uitzendbureaus. De mensen achter Studentenbaan.nl kunnen daarom geen inhoudelijke vragen over de vacature beantwoorden.

Als je inhoudelijke vragen over de vacature hebt aan het bedrijf of uitzendbureau dat de vacature aanbiedt, kun je het ‘motivatie-vak’ in het sollicitatieformulier gebruiken om je vraag te stellen. Je vraag komt dan op dezelfde plek binnen als wanneer je zou solliciteren. Houd er wel rekening mee dat je misschien niet direct antwoord krijgt.